facebook

Зеленський: Якби в 2014 році президентом був я, зелених чоловічків до Криму не пустили б

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Росія не окупувала б Крим в 2014 році, якщо б в той час він був главою Української держави.

Таке твердження Зеленський зробив в інтерв’ю американському виданню Axios, текст якого привів ОПУ.

“Якби я тоді був президентом, ми б там всі померли в Криму, але ми б туди “зелених чоловічків” не пустили. А якщо б не пустили туди “зелених чоловічків”, то Росія не допомагала б сепаратистам і не була б на сході України”, – заявив він.

За словами Зеленського, коли він приїхав на першу свою зустріч в нормандському форматі в Парижі в кінці 2019 року, то “не розумів, чому ми не говоримо про Крим”. Раніше Зеленський заявляв, що до нього «ніхто не думав» про деокупацію Криму.

Росія окупувала Крим в 2014 році. Верховна Рада України оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Міжнародні організації визнали окупацію Криму незаконною і засудили дії Росії, а західні країни ввели персональні економічні антиросійські санкції. У той же час Росія називає окупацію «приєднанням Криму» і апелює до «відновлення історичної справедливості».

Джерело.

Close