facebook

“У холодній хаті та без їжі”: горе-мати покинула маленьких дітей на цілу добу

На Харківщині у Чугуївському районі горе-мати залишила без нагляду двох маленьких дітей. 4-річний хлопчик разом з 2-річною сестрою перебували в неопаленому будинку та без їжі. Жінки не було вдома майже добу.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Харківської області, пише УНІАН.

У повідомленні зазначається, що до поліції звернулася соцпрацівниця, яка розповіла, що в селі Залізничне Чугуївського району вона знайшла дитину, яка блукала вулицею у майці та колготках. Жінка впізнала 4-річного хлопчика з сім’ї, яка перебуває під соціальним наглядом.

Правоохоронці прибули на місце виклику і виявили, що хлопчик разом з дворічною сестрою перебували вдома самі. Малюк у чому був вийшов на вулицю через незачинені двері і пішов гуляти вулицями села при мінусовій температурі. Скільки дитина пробула на морозі невідомо, але його випадково побачила соцпрацівниця, яка мешкає неподалік.

За словами сусідів, матір дітей востаннє бачили 29 січня. Вона перебувала у стані алкогольного сп’яніння та збиралася їхати до Харкова. Батько малечі був на заробітках.

“Поліцейські офіцери громади придбали дітям продукти харчування, предмети гігієни та викликали на місце інспектора соціального захисту Чкалівської селищної ради. Дітлахи були доправлені для медичного огляду до дитячого відділення Чугуївської центральної лікарні. Того ж дня малюків у задовільному стані здоров’я забрав з медзакладу їхній батько”, – повідомляють у поліції.

В даний час триває перевірка, стосовно матері дітей буде складений адміністративний протокол за ст. 184 Кодексу про адміністративні правопорушення (“невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”).

Джерело.

Close