facebook

Або ви з нами, або матимете проблеми: Контрабандисти спробували “притиснути” закарпатських прикордонників

Вчора, 11 лютого, до помешкання, яке орендують 2 прикордонників відділення «Горонглаб» Мукачівського прикордонного загону, вдерлися невідомі, які застосували газовий балончик.

Прикордонники розповіли, що поки вони оговтувались, контрабандисти погрожували їм фізичною розправою та наголошували, що проживання та «нормальне проходження служби» прикордонників можливе тільки за умови «співпраці» із тютюновими контрабандистами, пише прес-служба Мукачівського прикордонного загону.

У прес-службі додають, що таке могло статись через припинення незаконної оборудки пачкарів минулого тижня.

Наряд, до складу якого входив один із потерпілих військовослужбовців, виявив сховок з понад 20 ящиками сигарет, які контрабандисти планували переправити в Угорщину. Законні дії прикордонників обурили ділків і ті, у свою чергу вирішили помститися та залякати правоохоронців.
До місця події викликали карету швидкої допомоги та працівників поліції. Особи нападників наразі встановлюються.

Варто додати, що тільки впродовж минулого року зафіксовано 27 фактів застосування насильства до особового складу Держприкордонслужби, 3 факти пошкодження військового майна, 9 фактів пошкодження майна військовослужбовців Держприкордонслужби та 15 фактів погроз фізичного насильства відносно особового складу прикордонного відомства.

Така ганебна зухвалість протиправних елементів вже призвела до загибелі у листопаді 2018 року Вадима Березенського – начальника відділу прикордонної служби «Ділове» Мукачівського загону.

Джерело.

Close