facebook

Зеленський хоче виробляти вакцину від covid-19 разом з ОАЕ

Президент України Володимир Зеленський дав завдання створити робочу групу між Україною та ОАЕ для співпраці в питанні вакцинації проти covid-19. Про це повідомили на офіційному сайті Офісу Президента.

 

Президент України Володимир Зеленський в рамках офіційного візиту в Об’єднані Арабські Емірати провів зустріч з керівництвом Управління охорони здоров’я Дубая (Dubai Health Authority), значна частина якої була присвячена питанню боротьби з COVID-19.

Президент розповів про заходи, які вживає Україна для протидії пандемії, і зазначив, що наша країна виробляє багато дезінфекторів.

“Ми допомогли багатьом країнам Європи на початку пандемії, відправляли дезінфектори. Ми направляли наших лікарів до Італії”, – повідомив він.
Володимир Зеленський підкреслив, що в Україні один з найнижчих відсотків смертності в Європі, але не можна повністю побороти пандемію без вакцини.

“Ми повинні отримати в цьому місяці перші вакцини і почати вакцинацію. Ми уклали перші контракти. І ми хотіли б прискорити терміни вакцинації”, – сказав він.
Президент поцікавився досвідом ОАЕ у зберіганні, транспортуванні та використанні вакцини проти COVID-19, а також питанням виробництва Еміратами власної вакцини та можливою зацікавленістю еміратської сторони у співпраці з українськими компаніями.

Керівники Управління охорони здоров’я Дубая запропонували представникам України ознайомитися з тим, як в ОАЕ зберігають і транспортують вакцини.

Вони також вітали ініціативу Глави Української держави щодо можливості спільного виробництва вакцини Україною та ОАЕ і висловили готовність працювати в цьому напрямку.

Володимир Зеленський дав завдання Міністерству закордонних справ України разом з Міністерством охорони здоров’я, створити спільну робочу групу для співпраці та обміну досвідом з еміратською стороною в питаннях, пов’язаних з вакцинацією проти COVID-19.

Джерело.

Close