facebook

Українцям роздадуть по 564 грн замість дешевої електроенергії

Кабінет міністрів в лютому виділив по 564 грн сім’ям, які використовують для опалення будинків і квартир електричні котли. Всього на новий вид допомоги витратили 322 млн грн.

Про це на своїй сторінці Facebook написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Пише Obozrevatel.

“У лютому ми запровадили компенсації людям, у яких встановлене електроопалення. Цього тижня Міністерство соціальної політики вже перерахувало 322 млн грн компенсації за спожиту в січні електроенергію для понад 571 тисячі громадян. Як і було обіцяно, держава не залишить людей без підтримки”, – написав Шмигаль.

Компенсацію отримають:

люди, які проживають у житлових будинках (зокрема в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних електроопалювальними установками;

люди, що проживають у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких немає або не функціонують системи централізованого теплопостачання (зокрема в сільській місцевості);

багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Нагадаємо, в грудні 2020 року Кабінет міністрів скасував додатковий пільговий тариф на електроенергію для населення в розмірі 0,9 грн/кВт-год за перші 100 кВт-год місячного споживання і 3000 кВт-год за наявності електричного котла. Після цього всі побутові споживачі сплачують єдиний пільговий тариф – 1,68 грн/кВт год, що приблизно в 2,5-3 рази нижче від ринкових цін на електроенергію.

Хто отримає гроші

Джерело.

Close