facebook

Стало відомо, яку контрабанду перевозили українські дипломати до Польщі [+ФОТО, ВІДЕО]

28 лютого контррозвідка СБУ заблокувала канал контрабанди до ЄС, організований посадовцями МЗС України.

 

Двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому — їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. Але кількість контрабанди дійсно вражає.

За даними правоохоронців, СБУ та ДБР, водій Посольства України в Польщі та один із секретарів Представництва МЗС України перевозили товари підакцизної групи з України до Польщі, користуючись дипломатичним імунітетом та службовим транспортом.
До “схеми” був залучений працівник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Закарпатській області та експрацівник Посольства, а також син останнього – нині чинний аташе з консульських питань Посольства України в РП.

28 лютого 2021 року мікроавтобус був зупинений при виїзді з пункту пропуску, за кермом якого знаходився водій Посольства та аташе з консульських питань Посольства України в РП.

За результатами проведеного обшуку вказаного транспорту виявлено та вилучено:

➖140 000 доларів США;
➖67 200 євро;
➖11600 польських злотих;
➖16 кг золота;
➖8826 блоків з цигарками.

Орієнтовна собівартість лише вилучених тютюнових виробів за попередніми підрахунками становить близько 1 500 000 гривень.
Наразі тривають оперативно-слідчі дії у межах кримінального провадження. За їх результатами вирішуватиметься питання про повідомлення підозр фігурантам.

 

Джерело.

Close