facebook

Львівщину затоплюватиме аж до 15 березня. Синоптики озвучили прогноз

На річці Солокія можливе досягнення відміток початкового затоплення окремих госпоб’єктів

Львівщину продовжує затоплювати. Про це повідомили у Львівській обладміністрації.

4-5 березня на рiчках басейну Захiдного Бугу очiкується продовження пiдйому рiвнiв води на 0,1-0,5 метра. На річці Солокія біля Червонограда на 0,3-0,7 метра над рівнями, які зафіксували 2 березня. Відбуватиметься подальше затоплення заплав, с/г угідь.

На річці Солокія можливе досягнення відміток початкового затоплення окремих госпоб’єктів (жовтий рівень небезпеки).

На річці Рата біля села Межиріччя можливе перевищення відміток часткового затоплення окремих госпоб’єктів, будинків в с.Селець, с. Межиріччя (помаранчевий рівень небезпеки).

Завідувачка відділу гідрологічних прогнозів Львівського гідрометцентру Надія Михайлишин розповіла, що найближчими днями зростатиме рівень води в річці Вишня, що належить до басейну Сяну та в ріках Рата й Солокія.

«Через підвищення температури 3–5 березня ми очікуємо продовження розвитку весняного водопілля на річці Вишня в басейні Сяну на 0,1-0,5 метра й так само на ріках Західному Бузі – 0,1-0,5 метра», – розповіла Михайлишин.

За її словами, на річці Солокія біля Червонограда прогнозують підняття рівня води на 0,-0,7 метра. Водночас синоптикиня зауважила, що можливе затоплення заплав, сільськогосподарських земель, господарських об’єктів та окремих будинків у Червоноградському районі. Йдеться про такі населенні пункти, як села Сілець, Межиріччя й місто Червоноград.

Михайлишин розповіла, що з наявних прогнозів можна передбачити, що така ситуація в Червоноградському районі зберігатиметься орієнтовно до 15 березня.

Джерело.

Close