facebook

Довиступалась! У Зеленського жорстко відповіли Ірині Геращенко. Який сором

Верховна Рада України нового скликання ухвалює закони, проєкти яких були написані ще в попередньому парламенті, і в цьому немає нічого поганого. Про це в ефірі програми “Право на владу” заявив лідер фракції “Слуги народу” Давид Арахамія.

Його словам передувала репліка віцеспікерки ВР попереднього скликання та чинної нардепки Ірини Геращенко щодо авторства законопроєктів, які схвалюють у сесійній залі. Вона зауважила, що парламент уже наближчими днями має ухвалити близько 70 таких документів, “які крапка в крапку, буква в букву переписані” з напрацювань попереднього складу ВР.

“Але подається тепер з “правильними” авторами, “правильними” прізвищами. Я вже мовчу, що це інтелектуальна крадіжка. Я не розумію, чому вони мають зараз іти в першому читанні, а не в другому – тільки щоби з “правильним” автором”, – заявила представниця “Європейської солідарності”.

Арахамія у відповідь заперечив тезу про прагнення до авторства.

“Ми завжди казали: це не наші закони – багато їх розробляли міжнародні організації, багато організацій, які працювали на грантах, які корисні для держави. Ми просто їх зібрали, над цим працювали 3-4 місяці. Для того, щоб була політична воля. Інтелектуальних продуктів дуже багато було створено корисних – не було тільки політичної волі їх прийняти”, – пояснив лідер фракції “Слуги народу”.

Зазначимо, що 29 серпня відбулося перше засідання новообраної Верховної Ради. Протягом цього робочого дня парламентарі обіцяли розглянути та ухвалити до 100 законопроектів.

Раніше на питання журналістів про те, чи впливає якось на голосування і рішення фракції лідер України Володимир Зеленський, нардеп Арахамія відповів неоднозначно.

“У нас дуже високий рівень довіри до президента, навіть більше, ніж населення. У населення – 73%, у нас – майже 100%”, – спробував пояснити Давид Арахамія.

За його словами, партія приймає рішення в парламенті одноголосно тільки тому, що всі законопроекти, за які голосують “слуги народу”, подавав саме Володимир Зеленський.

Close