facebook

Нагла брехня представника МЗС РФ про ситуацію на Донбасі обурила мережу

“Марія Захарова як почала лаврати, так лаврьот не перестаючи”

Користувачі мережі рознесли фейковий звіт про обстріли на Донбасі, який опублікувала представниця МЗС Росії Марія Захарова.

Про це повідомляє Dialog.ua із посиланням на FB-сторінку Захарової.

На своїй сторінці в соцмережі спікерка МЗС РФ Марія Захарова розмістила матеріали, які демонструють велику кількість порушень режиму припинення вогню з української сторони. Попри те, що авторка публікації посилається на звіт Моніторингової місії ОБСЄ в Україні, вона, однак, не підкріплює дані жодними документами чи посиланнями на офіційні дані.

Своєю недолугою брехнею представниця МЗС РФ наткнулася на коментарі користувачів, які зауважили, що її дані є нічим іншим, як фейком, та висунули вимогу надати офіційний звіт ОБСЄ. Зокрема, один із користувачів написав, що бачив реальні дані і там усе навпаки.

“Марія Захарова як почала лаврати, так лаврьот не перестаючи”, “А посилання на першоджерело можна? Якщо це дані ОБСЄ, то на їхньому сайті це теж повинно бути”, “Я бачив дані ОБСЄ. Там все навпаки”, “Черговий фейк. Уважно читайте звіт і не пишіть неправду”, “А докази є (звіт ОБСЄ, наприклад)? Або досить подивитися на відфотошоплену діаграму?” – написали незадоволені користувачі.

Close