facebook

Зможуть отримувати виплату онлайн: анонсували нововведення для пенсіонерів

Отримувати пенсію літні українці незабаром зможуть завдяки застосунку «Дія». Портал державних послуг працює над розширенням функціоналу, яким можуть користуватися українці.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі одного з телеканалів.

Голова Мінцифри нагадав, що в Україні запустили проєкт «Дія. Цифрова освіта», де старші люди можуть отримати базові знання із користування сучасними технологіями. Також наразі працюють над тим, щоб віддалені куточки країни мали доступ до Мережі.

«Ми хочемо, щоб максимальна кількість українців використовували переваги цифрової держави, цифрові сервіси, і тому приділяємо увагу старшому поколінню… Ми хочемо, щоб можна було отримувати і пенсію онлайн, без прив’язки до місця реєстрації, будемо запускати найближчим часом», − розповів Федоров.

Також Михайло Федоров зауважив, що від 17 травня для громадян, які користуються цифровим паспортом і оновили «Дію», стала доступна цифрова прописка.

 

«Також ми зареєстрували законопроєкт, який взагалі вбиває цей радянський штамп в паспорт і довідку до ID-паспорти. Вже від 24 серпня, як анонсував президент, ми входимо в режим paperless, жоден держорган не матиме права вимагати будь-яку довідку, якщо ця інформація є в реєстрі. Ще трохи потрібно почекати тим, у кого старий паспорт», − додав віцепрем’єр.

Нагадаємо, в Україні від 1 липня на 40% підвищать пенсії. Утім, підвищення матимуть не всі. Надбавку у 100 гривень отримають тільки ті, кому минулого року не робили індексацію пенсій.

Джерело.

Close