facebook

Жінки та чоловіки назвали головні критерії привабливості

Вчені провели нове дослідження, аби з’ясувати – які характеристики приваблюють жінок та чоловіків, коли вони обирають партнера. Як виявилося, сексуальна привабливість людини залежить від багатьох факторів.

Питання сексуального ваблення ще не до кінця вивчене науковцями, тому нове дослідження зосереджене на виявленні відмінностей у вподобаннях обох статей при виборі коханої людини, пише Lux.FM.

Експерти з Технологічного університету Квінсленда проаналізували відповіді 7 325 австралійців у віці від 18 до 65 років, які відвідують сайти знайомств.

Респонденти мали оцінити від 0 до 100 балів, наскільки для них важливі наступні характеристики та якості потенційного партнера.

Естетика (вік, зовнішність, фізична форма);

Ресурси (інтелект, освіта, прибуток);

Особистість (емоційний зв’язок, довіра, відкритість).

Результати показали, що в цілому пріоритети жінок та чоловіків збігаються. Наприклад, усі позначили важливими фізичну форму і особистісні якості. Прибуток назвали найменш важливим критерієм, але жінки обирали його частіше за мужчинчиків.

Однак, знайшлися й певні відмінності. Так, чоловіки більше звертають увагу на зовнішність, а от жінки зосереджені на рівні освіти, інтелекту, віці, довірі та емоційному зв’язку. А ще жіночки є більш вибагливими по відношенню до потенційних партнерів.

Цікаво, що вподобання чоловіків з віком кардинально змінюються. Наприклад, з роками їх менше турбує зовнішність.

Джерело.

Close