facebook

Українська рекордсменка загинула в ДТП на трасі Київ-Прилуки

Катерина Долган загинула в ДТП, яка сталася вчора, 19 червня, на трасі Київ-Прилуки. У 2020 році 21-річна дівчина встановила рекорд України в номінації “Найтриваліший безперервний біг на біговому тренажері”. Вона без перерв на відпочинок пробігла 51 км за 5 годин.

 

Про смерть спортсменки повідомила керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова на своїй сторінці в Facebook.

“Ще два дні тому вона брала участь у своєму черговому забігу в Сумах. І попереду було ще все життя, маса планів, перемог і мрій…Коли ми готували її рекорд, ми назвали Катю – “Та, що біжить за Сонцем”… Легкого бігу тобі у вічність, дівчинка… “- написала Вєтрова.

Українська рекордсменка загинула в ДТП на трасі Київ-Прилуки
Катерина Долган була кандидатом у майстри спорту з легкої атлетики. Крім того, молода дівчина вигравала багато змагань і Чемпіонати України. Легкою атлетикою серйозно вона почала займатися з 16 років.
Вона вчилася в Київському університеті Драгоманова на кафедрі фізичного виховання.

“Як тільки мені про це повідомили, я в першу чергу набрала номер телефону Каті. В голові була одна думка: “Цього не може бути. Це якась помилка! Ось зараз Катя візьме трубку, я почую її голос, вона скаже, що у неї все OK…”Потім я ще пару раз їй дзвонила, бо подумала, а раптом вона просто не може взяти трубку, тому що бігає, мабуть, у неї як завжди, завтра черговий забіг…Ну і як змусити себе повірити, що Катя більше ніколи нічого не скаже…”-написала Вєтрова в коментарі.

Нагадаємо, помер відомий український блогер Gorky Look, справжнє ім’я якого, Святослав Волков. У нього були проблеми з нирками. Він був філологом, викладачем, поетом, письменником і фронтовим парамедиком “Ангелів Тайри”.

Джерело.

Close