facebook

“Через російські сайти”: СБУ викрила мережу антиукраїнських інтернет-пропагандистів (відео)

На Дніпропетровщині співробітники СБУ припинили діяльність інтернет-агітатора, який через російські соціальні мережі поширював антиукраїнську пропаганду.

Про це поінформували у пресслужбі СБУ.

Під час документування розгалуженої мережі інтернет-агітаторів, яких координують з території країни-агресора, оперативники спецслужби встановили, що мешканець міста Тернівка Дніпропетровської області в одній із соціальних мереж поширював інформацію із закликами до порушення територіальної цілісності України та зміни державного кордону.

Пропагандист, виконуючи завдання своїх російських кураторів, за обіцяну грошову винагороду також поширював із фейкових акаунтів дезінформацію про ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дії української влади.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Аналогічні факти деструктивного інформаційно-психологічного впливу на мешканців України через соціальні мережі були виявлені оперативниками СБУ раніше в Одеському, Сумському та Луганському регіонах.

Аналіз отриманих даних вказує, що залучення російськими спецслужбами саме громадян України до проведення спеціальних інформаційних акцій дає змогу надати ефект дійсності завдяки використанню облікових записів у соціальних мережах реальних осіб, а також адаптації антиукраїнських матеріалів для конкретного регіону безпосередньо його мешканцем.

Виявлені заходи деструктивного інформаційного впливу здебільшого проводяться у поєднанні з фейковими публікаціями у підконтрольних РФ засобах масової інформації або заявами так званих лідерів громадської думки з «перекручуванням» справжніх фактів.

Джерело.

Close