facebook

У листопаді вдарить мороз і випаде сніг: синоптик дав детальний прогноз на осінь в Україні

Народний синоптик Леонід Горбань розповів про те, яку осінь слід чекати українцям. За його словами, жителям України вже варто готуватися до злив і навіть заморозків.

У листопаді вдарить мороз і випаде сніг: синоптик дав детальний прогноз на осінь в Україні

Як повідомив ТСН з посиланням на слова Горбаня, перші дні осені видадуться досить теплими і по-літньому сонячними. Однак “літня ідилія” протримається недовго і погода почне псуватися дуже швидко.

“Жовтень буде холодним. В середині місяця очікуються перші заморозки, а в листопаді – випаде перший сніг”, – розповів Горбань.

Також синоптик уточнив, якою буде температура повітря в кожному з осінніх місяців.

Так, за його прогнозами, у вересні: в перші два дні місяця буде сухо і навіть спекотно. Десь третього вересня частину країни накриють дощі. Опади прогнозуються до п’ятого вересня включно. Далі – кілька днів ясної погоди, але вже 11 і 12 вересня – дощі. Потім сонце знову вийде на небо, але вже в супроводі вітрів. 18 вересня Україну знову накриє дощ. Після цього п’ять днів сонячної і сухої погоди, а потім – дощі, холод і похмуре небо.

У жовтні: в перших числах – холодно і похмуро. Рясні дощі – 5-6 і 8-10 жовтня, потім невеликий перепочинок від злив, а 14 жовтня – вдарять заморозки. Дощитиме, за прогнозами експерта буде з 20 по 26 жовтня. Далі встановиться суха, але холодна погода.

Що стосується листопада: він стартує з дощів. Холод буде посилюватися, стануть постійними нічні заморозки. Опади будуть чергуватися з похмурим небом. В середині місяця випаде сніг, а до кінця місяця вдарить мороз. За прогнозами Горбаня сніжним листопад буде аж до приходу зими.

Джерело.

Close