facebook

Сотні повалених дерев, десятки потрощених автомобілів: наслідки стихії у Києві

Вітер був такої сили, що дерева виривало з корінням.

Київ уже не вперше цього літа опинився під ударом стихії. Цього разу буревій пошкодив понад три сотні дерев, деякі – виривало з корінням.

Про наслідки негоди у столиці України йдеться 31 серпня в сюжеті ТСН.19:30

Одне з повалених буревієм дерев падало просто на очах киянина Сергія Шевчука, який саме збирався перепаркувати своє авто у безпечніше місце. Але не встиг.

Разом з його автомобілем накрило ще два, які стояли поруч. “Москвич” стояв до дерева найближче і, падаючи, воно накрило авто повністю. У Сергієвій машині пошкоджене лобове скло, розбите дзеркало, пом’ятий дах.

Загалом у Києві через негоду було повалено понад три сотні дерев та десятки понівечених ними авто.

Вітер був такої сили, що дерева виривало просто з коренем. Деякі падали на тротуар, і тільки дивом не зачепили нікого з перехожих, які в той час поверталися додому.

Два дерева впали впритул до літньої тераси, де у той момент дві дівчини під наметом ховалися від зливи.

Падали дерева й на лінії електропередач, обриваючи дроти.

Внаслідок зливи затопило станцію швидкісного трамваю, пасажири йшли по коліна у воді, а вагони не могли вийти на маршрут.

Через підтоплення довелося закривати станцію метро “Героїв Дніпра”

Тим часом рятувальники вкотре нагадують, як поводитися в негоду. Найкраща порада — під час розгулу стихії треба сидіти вдома.

“Якщо негода застала на вулиці, то обов’язково потрібно знайти приміщення — зайти у магазин або під’їзд. Зняти, за можливості, все металеве, що може притягувати до себе електричні розряди”, – порадила речниця ДСНС у місті Києві Світлана Водолага.

І в жодному разі не можна ховатися від грози під деревами.

Джерело.

Close