facebook

Pfizer готується представити COVID-вакцину для дітей від 5 до 11 років

Найближчим часом Pfizer планує представити вакцину від коронавірусу для дітей. Препарат відрізнятиметься лише дозуванням.

Джерело: Kurier

Про це заявила засновниця фармацевтичної компанії Pfizer Озлем Тюречі. Вона розповіла, що все йде за планом, а заяву про затвердження слід подавати якомога швидше.

Там переконують, що дітей у віці від 5 до 11 років можна буде щеплювати вже у жовтні 2021 року.

У найближчі тижні ми представимо результати дослідження щодо дітей у віці від 5 до 11 років і подамо заявку на схвалення вакцини для цієї вікової групи, зокрема, в Європі,
– зазначила Тюречі.

Вакцина та сама, але доза менша
Препарат не буде відрізнятися складом від “дорослої” вакцини, але дітей щеплюватимуть меншими дозами. Також до кінця року компанія має провести клінічні дослідження з ефективності препарату для дітей від 6 місяців.

Вакцинація дітей у світі: коротко
Від 6 вересня Куба стала першою країною в світі, де вакцинували дітей у віці від 2 років від COVID-19.
У Словаччині вакцинація тепер доступна для всіх школярів віком від 5 років.
В Україні наразі цього робити не поспішають. Варто зазначити, що у світі ще немає необхідних досліджень.
Що відомо про коронавірус у дітей?
Загалом вважається, що у дітей COVID-19 має легший перебіг. Однак для новонароджених та дітей раннього віку хвороба є більш небезпечною.

Важкими симптомами COVID-19 є кашель та температура, які супроводжуються задишкою. Також насиченість крові киснем нижче 92%. За словами медиків, критичний стан – коли є дихальна недостатність, енцефалопатія, серцева недостатність тощо.

Джерело.

Close