facebook

У Pfizer назвали строк повернення до нормального життя після пандемії COVID-19

Про це генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив в інтерв’ю телеканалу ABC News 26 вересня.


«Я думаю, що протягом року ми зможемо повернутися до нормального життя. Я не думаю, що це означає, що штами більше не з’являтимуться. Це також не означає, що ми зможемо жити без щеплень», — заявив він.

На думку Бурли, у майбутньому можуть з’являтися нові варіанти коронавірусу і нові препарати, дія яких триватиме не більше як рік. Гендиректор Pfizer вважає, що людям доведеться щорічно проходити ревакцинацію.

«Але знову ж таки, це необхідно з’ясувати», — додав він.

Глава американської компанії Moderna Стефан Бансель в інтерв’ю швейцарській газеті Neue Zuercher Zeitung 23 вересня говорив, що завершення пандемії COVID-19 варто очікувати за рік.

До середини 2022 року у світі буде достатньо вакцин, щоб захистити все людство від COVID-19 і повернутися до нормального життя, вважає Бансель. За його словами, ті, хто не пройшов вакцинації, отримають імунізацію природним шляхом. Це буде ситуація, аналогічна грипу, сказав Бансель.

Контекст:
Експертка Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Марія Ван Керкхове в липні цього року говорила, що світ усе більше віддаляється від завершення пандемії COVID-19. Фахівчиня вважає, що пандемія продовжиться через появу нових штамів коронавірусу, змішування соціальних груп, недотримання профілактичних заходів і брак вакцин проти коронавірусу.
Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.
Згідно з даними американського Інституту Джона Гопкінса, станом на 27 вересня у світі підтвердили майже 232 млн випадків коронавірусної інфекції, з них із летальним результатом — 4,7 млн.

Джерело.

Close