facebook

Гематоген – джерело заліза, чи інсулінова бомба? Алла Мазур викриє підробку відомого батончика

Гематоген – джерело заліза, чи інсулінова бомба? Алла Мазур викриє підробку відомого батончика

Зараз основою відомого батончика став цукор, а не важливий альбумін.

ТСН.Тиждень зазирнув під упакування відомого усім з дитинства батончика і дізнався з чого виготовляють гематоген. Результат перевірки вразив навіть педіатрів.

Солодка плитка з характерним присмаком і аптечною назвою «Гематоген» закодована у пам’яті кількох поколінь. Його турботливі мами закуповують в аптеках тоннами для підвищення гемоглобіну дітей. Та мало хто помічає, що від відомого бренду лишилась тільки назва. І купа запитань до безпечності з приторним післясмаком.

Телеведуча Алла Мазур першою звернула увагу на дивний склад солодкої плитки. «Це я зрозуміла, коли нарешті уважно вчиталась у склад батончика: відомого багатьом з нас ще з дитинства. Наші мами сподівались підняти наш імунітет і поліпшити кров оцими батончиками з вмістом альбуміну: що виробляють з крові корів? Не скажу точно, скільки його було в гематогені колись. Але склад тепер – цукор, молоко незбиране згущене з цукром, патока крохмальна карамельна. І лише потім альбумін чорний! Скільки чого – на цьому батончику не вказано. Лише за порядком розміщення розумію: найбільше- цукру!» – зазначила телеведуча.

Перелік складників на упакуванні занепокоїв експертів і медиків. “Повинно бути чітко вказано, який вміст компонентів. А це напічкано різними компонентами, які висококалорійні! Це може порушити травлення” – з обуренням зауважує заступник директора науково-дослідного інститут Володимир Загребельний.

То де і коли загубився старий бренд? ТСН.Тиждень провів ціле розслідування у пошуках здорової коров’ячої крові – основи гематогену. І виявив, що фармацевтичні гіганти вже давно зупинили конвеєри, що пакують гематоген. То – чим тоді завалені прилавки майже всіх наших аптек?

Джерело.

Close