facebook

В Австрії триває найбільша лісова пожежа в історії країни – Відень в небезпеці

Площа пожежі становить 115 гектарів, і це найбільша лісова пожежа, яка коли-небудь відбувалася в Австрії.
Пожежа спалахнула у понеділок і дуже швидко поширилася протягом десятої години біля Райхенау-ан-дер-Ракс. Це «найбільша лісова пожежа, яка будь-коли мала місце в Австрії», заявив у вівторок прес-секретар пожежної команди Нижньої Австрії Франц Респергер. Крутий схил та вітер стали серйозною проблемою для екстрених служб.

«Стемні кам’яні схили в цьому районі — величезна проблема», — каже Респергер. Внаслідок падіння каміння один пожежник отримав поранення — не небезпечне для життя — і його доправили до лікарні. Екстрені служби також стурбовані тим, що пожежа може перекинутися на сам Ракс, який знаходиться навпроти потерпілого району. Тому підрозділи пожежників також знаходяться там, щоб запобігти поширенню полум’я.

Загалом на місці працюють 300 пожежників із 23 пожежних дружин. Як пояснив командир районної пожежної частини Йозеф Хубер, гасіння пожежі з землі було неможливим через круті схили. У вівторок вранці розпочали роботу два вертольоти збройних сил і чотири від МВС. У другій половині дня збройні сили надали ще два вертольоти, які прибули з виставки на Хельденплац. За словами офіційного представника Федеральних збройних сил Міхаеля Бауера, на місці розміщено загалом вісім вертольотів, у тому числі два Agusta Bell 212 і два Black Hawk.

“Пожежу ще не вдалося взяти під контроль, і прогноз погоди поганий”, – заявив Респергер.

Наступні п’ять днів на дощ очікувати не доводиться. Пожежники прорізали лісові проходи в районі, який ще не постраждав, щоб уникнути так званого пожежного «стрибка». Також було встановлено складні баки, з яких гелікоптери забирають воду. На місце події прибув командир державної пожежної команди Дітмар Фарафелльнер. А також член міської ради Відня Юрген Чорногорські (SPÖ), щоб отримати уявлення про масштаби лиха. Зона охоплення значною мірою загрожує місту Відень.

 

Джерело.

Close