facebook

“Штам “Дельта” готує подвійний удар вже взимку, медики нажахані даними”: лікар про масштаб загрози вірусу

Штам “Дельта” продовжує неприємно дивувати медиків і науковців не лише в Україні, але й у всьому світі. Зокрема, деякі вчені заявляють про подвійний за масштабністю удар, котрого слід очікувати вже взимку.

З настанням холодів і черговим зростанням кількості випадків захворювання на коронавірус ослаблення імунітету в поєднанні з Дельта-штамом призведе до “подвійного удару” пандемії. Її “негативний вплив” позначиться навіть на вакцинованих.

Як інформує “Obozrevatel”, про це заявив головний медичний радник Білого дому доктор Ентоні Фаучі 17 листопада на саміті STAT 2021. За його словами, очевидно, що найуразливішими є нещеплені громадяни.

“Але в умовах ослаблення імунітету штам Дельта, що швидко поширюється, вплине навіть на вакцинованих людей”, – вважає Фаучі.

Серед останніх кількість випадків захворювання значно збільшиться, додав він.

За словами Фаучі, боротьба з вірусним натиском, що насувається, цієї зими залежить від інтенсивності вакцинальної кампанії, оскільки, наприклад, у США залишається ще близько 60 мільйонів нещеплених громадян.

Також він не відкинув імовірності введення в американських штатах обов’язкової третьої дози вакцини на тлі зростання кількості захворювань, хоча наразі бустерна доза рекомендується лише людям похилого віку або людям з ослабленою імунною відповіддю.

“Я, як імунолог та інфекціоніст, вважаю, що третє щеплення, найімовірніше, має бути частиною стандартної схеми вакцинації, де щеплення не є розкішшю, щеплення не є доповненням, а щеплення є частиною початкової схеми вакцинації”, – зазначив Фаучі.

Раніше науковці також дали прогноз, як розвиватиметься ситуація з коронавірусом в Україні. Зазначається, що щоденний приріст нових випадків захворювання на COVID-19 може досягати 22 тисячі осіб.

Згідно з прогнозами НАН, середня кількість нових випадків COVID-19 в Україні на тижні з 17 по 23 листопада становитиме 21,8 тисячі хворих на коронавірус щодня. Найбільший приріст нових випадків зараження коронавірусом прогнозується в місті Києві, а також Одеській, Полтавській, Донецькій, Львівській, Запорізькій, Харківській, Хмельницькій та Дніпропетровській областях.

Водночас сьогодні в Україні люди заражаються винятково новим штамом COVID-19 Дельта. Науковці виявили 10 варіантів цього штаму на території країни. Вчені відзначають, що новий варіант коронавірусної інфекції відрізняється критичними змінами в ділянках вірусу, що відповідають за швидкість розмноження у клітині та реактивність імунної системи людини.

Джерело.

Close