facebook

“Штам “Дельта” встигає за добу знищити легені, люди ходять приречені в омані”: лікарка про “тихі” симптоми вірусу

Штам “Дельта” викликає у інфікованих важкі наслідки. Нестерпні симптоми і фатальні ускладнення. Лікарі продовжують повідомляти про нові підступні прояви захворювання у заражених.

Як інформує “Obozrevatel”, гловна лікарка Київської 4-ї міської клінічної лікарні Тетяна Мостепан розповіла, що в нинішню хвилю COVID-19 стан пацієнта може змінитися за лічені години і навіть за 80% ураження легенів хворий ще може бути активним. Але вже наступного дня він може почати задихатися. У зв’язку з такою особливістю часто люди зволікають із госпіталізацією та потрапляють на лікарняне ліжко вже в тяжкому стані.

Мостепан зазначає, що зараз спостерігається дуже швидка, агресивна та миттєва зміна станів людини. До клінічних проявів COVID-19 може не встигати навіть лабораторна діагностика.

Водночас медикиня розповіла, що пацієнт може приїхати до лікарні активним та у нормальному стані, але вже під час обстеження з’ясовується, що ураження легень становить 80%. Такий сценарій перебігу хвороби може призвести до складних наслідків.

Також Мостепан наголосила, що в нинішню хвилю коронавірус сильно помолодшав і з кожним тижнем госпіталізують дедалі більше молодих людей і навіть дітей.

“Але ми говоримо, що якщо, наприклад, минулої хвилі у нас 40, 35, 33 роки – це були дуже рідкісні пацієнти, то зараз бачимо, що з кожним тижнем кількість молодих людей поступово збільшується. Переважно, звичайно, це група ризику і люди похилого віку. Але й відсоток молодих людей збільшується, а також смертність”, – розповіла лікарка.

Джерело.

Close