facebook

“Штам “Дельта” мутує і несе масову дихальну недостатність, хвиля епідемії стає жахливою”: лікарка про загрозу вірусу

Штам “Дельта” стрімко поширюється Україною. Медики заявляють, що вірус постійно мутує, тому передбачити його поведінку дуже важко. Люди потребують кисневої підтримки. Пацієнти зазнають великих випробувань.

Як інформує “Obozrevatel“, головна лікарка Київської 4-ї міської клінічної лікарні Тетяна Мостепан розповіла, що у цю хвилю коронавірусної інфекції загалом медики продовжують використовувати той же протокол лікування, який застосовували в ранні хвилі коронавірусу. Вона ж зазначила, що досі лікарі не мають препаратів, які б боролися з самим вірусом COVID-19.

“Необхідна масова вакцинація для вироблення колективного імунітету. Іншого шляху немає”, – сказала вона.

Медик розповіла, що вірус мутує. Вона ж згадала, як проходило лікування перших пацієнтів із коронавірусом минулої весни. За її словами, лікарям тоді було вкрай складно, були киснезалежні пацієнти і також низка з них потребувала реанімації.

Під час другої хвилі від додаткової подачі кисню залежали практично всі пацієнти, які потрапляли до стаціонару, було багато хворих у реанімаціях.

“Але тоді госпіталізували пацієнта, якщо він наполягав на цьому. Якщо ж зараз дивитися за протоколами, все жорстко – сатурація понад 92, то людина не повинна госпіталізуватися. Це середній ступінь тяжкості, який лікується вдома”, – уточнила вона.

Говорячи про відмінність цієї ковідхвилі, Мостепан підкреслила, що вона “дуже страшна”. І єдиним виходом із ситуації, що посилюється, залишається масова вакцинація населення.

“Ми бачимо, що просто масово йде дихальна недостатність і вона розвивається в організмі набагато швидше. Якщо раніше на це йшло 10-11 днів, зараз це відбувається на 7-8 день захворювання”, – наголосила вона.

Джерело.

Close