facebook

Штам Дельта «зламався»: де це зафіксували

Дельта-штам коронавірусу в Японії міг «самоліквідуватися», що призвело до зниження захворюваності на COVID-19 в країні. Про це пише газета The Japan Times із посиланням на вчених.

За словами професора Національного інституту генетики Іцуро Іноуе, дельта-штам коронавірусу міг накопичити занадто багато мутацій у неструктурному білку під назвою nsp14, який відповідає за здатність SARS-CoV-2 «виправляти» наявні помилки та недоліки, що в результаті призвело до «само» штаму.

«Дельта-штам коронавірусу в Японії поширювався дуже швидко і не пропускав інші штами. Але в міру того, як у ньому накопичувалися мутації, ми вважаємо, що зрештою він став несправним і не зміг робити свої копії. Враховуючи, що кількість випадків не збільшується, ми думаємо, що в якийсь момент під час таких мутацій він направив себе на шляху до природної самоліквідації», — сказав Іноуе.

Як пише The Japan Times, зниження захворюваності на COVID-19 стали спостерігати в Японії через три місяці після виявлення рекордної кількості заражених за добу — майже 26 тис. осіб. За даними газети, захворюваність впала до 200 осіб на добу, а 7 листопада не було зареєстровано жодної смерті від коронавірусу.

Згідно з останніми даними, у Японії за добу виявили 20 нових випадків зараження COVID-19, до того ж у країні не зареєстрували жодної смерті від коронавірусу, повідомляє газета.

 

Джерело.

Close