facebook

“Штам “Дельта” підготувався і готовий вдарити, взимку вірус покаже “справжнє” жахіття”: лікарі про “секретний ресурс” вірусу

Штам “Дельта” продовжує вражати українців, а медики повідомляють про жахливу небезпеку, котрої слід очікувати вже взимку. Вірус підготувався і готовий вдарити з новою силою. Про що йде мова, детально пояснили передові представники науки.

Як інформує “Obozrevatel”, у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) вважають, що за зиму коронавірус може забрати життя ще 500 тисяч людей. Такого показника може бути досягнуто вже до березня наступного року.

Таку заяву зробив директор Європейського бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге. Він зазначив, що потрібно вживати термінових заходів, які допоможуть уникнути такого сценарію.

Серед них, зокрема, контроль за дотриманням маскового режиму, прискорення темпів вакцинації населення та застосування нових методів лікування COVID-19.

Клюге повідомив, що коронавірус знову став причиною смертності номер один у Європі. У ВООЗ стурбовані значним зростанням захворюваності у регіоні, але при цьому “знають, що потрібно робити”, щоб знизити поширення вірусу.

Насамперед ідеться про використання засобів індивідуального захисту всіма членами суспільства. А обов’язкова вакцинація від коронавірусу, на думку Клюге, це вже “крайній захід”.

“До цього є інші засоби, такі як COVID-перепустки. Це не обмеження, а скоріше інструмент для збереження нашої індивідуальної свободи”, – наголосив чиновник.

Додамо, що попередження про пів мільйона можливих жертв COVID-19 з’явилося після того, як у низці європейських країн зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусу. Цей сплеск пов’язують із поширеністю в регіоні більш заразного штаму Дельта, а також із початком зимового сезону захворюваності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть C

 

Джерело.

Close