facebook

“Штам “Дельта” безжально відправить хворого в реанімацію, якщо той із конкретної групи людей”: медики про загрозу вірусу

Штам “Дельта” продовжує вражати українців. Медики сигналізують про появу нових мутацій, здатних заражати ще ефективніше. Фахівці інформують населення про фактори ризику та способи порятунку у випадку інфікування. Також науковці повідомили про групи ризику та причини зростання імовірності ускладнень, спричинених штамом “Дельта”.

Як інформує “Obozrevatel“, відмова від щеплення проти COVID-19, як і раніше, в рази збільшує ризик ускладнень та госпіталізації у разі зараження коронавірусом. Це стосується всіх вікових категорій, але найбільша небезпека залишається саме для осіб віком від 65 років та вище.

Про це свідчать дані, зібрані співробітниками Національної академії наук України (НАН). Таблиця сформована на основі кількох офіційних джерел, включаючи Держстат та панелі РНБО.

Так, згідно з прикінцевою таблицею, зведеною за період 7-22 листопада, серед людей похилого віку, які не отримали щеплення та потрапили в реанімацію під час захворювання, виявилося понад 41% від усього населення віком після 65 років. Водночас навіть одна доза вакцини майже втричі знижує ризик гострої симптоматики, а повний курс – практично виключає можливість потрапляння до лікарні.

Для молодших людей, включаючи дітей-підлітків, відсутність імунізації фармацевтичним препаратом також веде до ймовірності отримати серйозні наслідки під час зараження організму COVID-19. Попри те, що відсоток такого населення в кілька разів менший, академіки НАН підтверджують, що подвійна доза вакцини практично виключає шанси складного перебігу хвороби та госпіталізації.

Джерело.

Close