facebook

Наслідки будуть просто плачевними, краще вже не жити: лікар закликає лікувати ковід на ранніх стадіях

Зволікання з початком лікування коронавірусної хвороби може потягти за собою низку серйозних проблем зі здоров’ям. Навіть довести пацієнта до реанімації, де він не зможе дихати самостійно без кисневої підтримки, пише Оглядач.

Як розповів лікар Андрій Роханський, відмова від лікування COVID-19 на ранніх етапах може призвести до проблем, пов’язаних з порушенням дихання. Він же нагадав, що не всі лікарні можуть мати на той чи інший момент достатню кількість апаратури для штучної вентиляції легень.

“Дуже важливо не зволікати, зробити тест і почати терапію. Найстрашніше – це потрапити на кисневу підтримку. А кисню може не вистачити”, – сказав лікар.

Крім того, він підкреслив, що люди, які перехворіли на середню та тяжку стадію хвороби, можуть зіткнутися з низкою ускладнень.

“Середня або важка форма коронавірусу дає ускладнення на центральну нервову систему, на судини. Це тромбози та порушення імунної системи. Ще це астенізація і депресія”, – зазначив Роханський.

Він же попередив, що виходити з постковідного синдрому після середньої і важкої форми захворювання досить складно.

Медик додав, що починати лікування COVID-19 слід з перших симптомів інфекції.

Як повідомило МОЗ, минулої доби, 7 грудня, в Україні виявили майже 9,4 тисячі випадків зараження коронавірусом, що більше вчорашнього показника. Проте кількість тих, хто одужав, тримається значно вище за кількість нових хворих. Серед нових хворих – 809 дітей та 175 медпрацівників.

Джерело.

Close