facebook

Перший заражений Омікроном в Україні одужав: як у нього протікала хвороба

В Україні нині офіційно не зафіксовано активних випадків зараження людей варіантом коронавірусу Омікрон. Перший пацієнт, у якого цей штам підтвердили раніше, вже одужав.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу 21 грудня. Він транслювався онлайн на Facebook-сторінці МОЗ (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Заступник міністра охорони здоров’я не уточнив, ким був перший заражений Омікроном – жінка або чоловік. Але наголосив, що коронавірус у хворого протікав майже безсимтомно.

“Завдяки тому, що пацієнт був вакцинований ще навесні”, – уточнив Кузін.

Він додав, що минулими вихідними цей українець отримав негативний ПЛР-тест.

Нагадаємо: про перший випадок Омікрону в Україні заявили 18 грудня. Стало відомо, що інфікування ним підтвердили в людини, яка приїхала з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Генетик Олександр Коляда зазначив, ніби йдеться про молоду жінку. За його словами, вона самоізолювалася одразу після того, як дізналася про недугу, тому могла нікого й не заразити.

Зі свого боку головна інфекціоністка МОЗ Ольга Голубовська наголосила, що цей інфікований Омікроном пацієнт раніше вже хворів на COVID-19. Прибувши в Україну з ОАЕ, він звернувся в київську клініку “Оберіг”. Там хворий отримав нетривале лікування в стаціонарі, але оскільки недуга протікала не важко, його відправили одужувати вдома.

Голубовська нагадала, що новий варіант заразніший за Дельту, але у хворих симптоми легші. Водночас, як загалом всі типи коронавірусу, він небезпечний для людей із груп ризику, особливо старших 65 років.

Докладніше про особливості COVID-штаму Омікрон читайте за посиланням.

Джерело.

Close