facebook

“Повертайтесь і залишайтесь!”: Зеленський звернувся до українців. “Ви дуже потрібні”

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск нової державної програми для тих, хто хоче повернутися в Україну, а також для тих, хто планує шукати кращої долі за кордоном.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Запускаємо нову державну програму: для тих, хто хоче повернутися в Україну; для тих, хто збирається шукати кращої долі за кордоном”, – повідомив Зеленський.

За його словами, “перший етап – доступні кредити для власної справи! 5%, 7% та 9%”.

“Повертайся і залишайся! Деталі – скоро”, – підсумував президент.

Окрім того, голова держави додав до допису чергове відеозвернення до українців.

“Дорогі українці. Під час своєї інавгурації я казав про те, що нас, українців, у всьому світі 65 мільйонів. І ви дуже потрібні нашій державі. Ваші знання, таланти та ментальні цінності. Ми дуже хочемо, щоб ви повернулися додому. Ми також хочемо, щоб і ті, хто опустив руки, на жаль, і планує поїхати з України, залишились. Тому ми запускаємо нову державну програму “Повертайся і залишайся”, – наголосив Зеленський.

Він пояснив, що перший етап пограми – доступні кредити для власної справи для тих, хто хоче розпочати, або розширити власний бізнес.

“Як це буде працювати. Сума кредиту – 1,5 млн грн. На 5 років. Ставки такі: 5% для діючого або нового бізнесу, який створить мінімум два робочих місця. 7% – для нового бізнесу, або діючого, з виручкою до 25 млн грн, який не створює нові робочі місця. Але якщо ви наймаєте нового працівника – за кожного ставка буде знижуватися на 0,5%. І 9% для тих, хто вже працює, має виручку від 25 до 50 млн грн і хоче розширити власну справу”, – розповів Зеленський.

Він також висловив сподівання, що “все зрозуміло”.

“Якщо ні, то зовсім скоро з’явиться детальна інформація про умови та механізми, за якими це буде працювати. А також ми розкажемо про наступні етапи нашої програми. У нас ще багато цікавих ідей. Якщо ви давно хотіли відкрити власну кав’ярню, автосервіс, барбершоп, або ж розширити свою крамничку, сироварню, виробництво меблів… та власну будь-яку справу, будь-ласка, повертайтеся і залишайтеся. 5%. Давайте будувати будувати успішну та квітучу Україну. І давайте зробимо це разом”, – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 2 грудня Зеленський записав ще одне відеозвернення за підсумками тижня.

Джерело.

Close