facebook

Створюється спецреєстр авто: хто не зареєструється, тому вліплять штраф 48000 грн. Подробиці

Багатьом водіям доведеться неслабо розщедритися


Починаючи з жовтня цього року, у Чехії запустять спеціальний реєстр транспортних засобів на українській реєстрації. Повноцінна робота розпочнеться з початку 2024 року, пише proukrainu.

З січня наступного року власники авто на українській реєстрації мають зареєструвати їх у 7-денний період, інакше їм загрожує штраф до 30 тисяч чеських крон (близько 48 000 гривень). Причиною запровадження реєстру стало те, що державні та місцеві органи влади не можуть належним чином штрафувати українських водіїв за порушення ПДР.

Деякі з них не мають обов’язкового страхування і при цьому ніде не вказують своє місце проживання. Точного обліку правопорушень, якщо автомобіль має іноземні номерні знаки, немає. Місцеві органи влади протягом останніх півтора року спостерігають збільшення кількості штрафів, які неможливо вручити.

Спікер Міністерства транспорту Чехії Філіп Меделський заявив, що реєстрація у реєстрі буде безкоштовною. Щобільше, при реєстрації українських авто не перевірятиметься технічний стан автомобіля.

Власник ТЗ повинен буде надати основну інформацію про себе, включаючи адресу проживання та за наявності ідентифікаційного номера. Крім реєстраційного номера, дані транспортного засобу також повинні містити його VIN-код.

Меделський додав, що облік українських транспортних засобів допоможе насамперед у стягненні штрафів за порушення правил дорожнього руху, які фіксують, наприклад, автоматичні радари.

Джерело.

Close