facebook

“Симптоми із болючим знищенням тіла, вірус несе біду і загибель”: медики про можливого наступника штаму “Омікрон”

Вчені вважають, що після поширення штаму “Омікрон” нас чекають нові жахливі штами із вкрай непередбачуваними властивостями. Існує ймовірність появи штаму, котрий вражатиме усі органи і спричинятиме неймовірні болючі симптоми, котрі призводитимуть до трагічних наслідків. Однак це найпесимістичніший сценарій.

Як інформує “УНІАН”, у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що штам коронавірусу “Омікрон” не буде останнім.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив, що за нинішніх темпів вакцинації проти COVID-19 та нерівномірного розподілу вакцин до середини 2022 року більш як 100 держав не зможуть прищепити 70% свого населення. При цьому в деяких країнах люди отримують бустерні вакцини, тоді як мільярди залишаються незахищеними.

Його колеги, відповідаючи на запитання журналістів, висловили сумнів у тому, що нинішній висококонтагіозний варіант коронавірусу “Омікрон” буде останнім.

За словами Гебреєсуса, головною причиною ситуації є несправедливий розподіл вакцин.

“Як і попередні варіанти, “Омікрон” призводить до госпіталізації людей та смертельних наслідків. Насправді “цунамі” випадків зараження настільки потужне і рухається з такою швидкістю, що призводить до перенапруження систем охорони здоров’я у всьому світі”, – заявив Гебреєсус.

Провідний епідеміолог ВООЗ Марія ван Керкхов заявила, що кількість випадків COVID-19 у світі за два тижні збільшилася на 71%. За її словами, у США кількість заражень збільшилась на 100%, в Африканському регіоні зростання приблизно на 7%.

Керкхов вважає, що “Омікрон” буде не останнім варіантом коронавірусу. Вірус продовжує видозмінюватися, а в деяких країнах конкурує з “Дельтою”, і ще не відомо, який варіант переможе. На сьогодні виявлено 30 різновидів “Дельти”.

Джерело.

Close