facebook

Насувається наймасштабніша криза: Луценко назвав найгірший сценарій для України

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що на Україну чекає одна з наймасштабніших криз, яка стосуватиметься усіх важливих аспектів життя країни. На переконання політика, це енергетична, цінова, зарплатно-пенсійна та політична кризи.

Вони можуть розпочатися уже наприкінці зими, у лютому 2022 року, вважає Луценко. Так він відповів на запитання про те, як бачить державу через пів року, яке поставив шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар в ефірі програми “Народ проти з Наташею Влащенко” у четвер, 13 січня.

За словами Луценка, зокрема політична криза може початися через імовірний арешт п’ятого президента Петра Порошенка. Це може розколоти країну, чим, на переконання політика, неодмінно скористається президент РФ Володимир Путін.

Орест Сохар

“У момент найбільшого ослаблення України Путін поставить свій ультиматум. На моє переконання, є велика вірогідність, що Зеленський може піти на капітуляцію”, – сказав він.

Політик додав, що вважає найбільшою загрозою цього року питання щодо терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”.

“Лінією, на якій будуватиметься вся політика, стане те, що ті, хто “за” Україну, будуть проти визнання “Л/ДНР”, а ті, хто “какая разница”, будуть реалізовувати путінський план”, – сказав ексгенпрокурор.

Юрій Луценко

На його переконання, це має об’єднати деякі політичні сили. “Це вже почалося, я знаю, що навколо політиків вже почали збиратися сили для об’єднання”, – підсумував він.

“Влада готується, на моє переконання, до дуже небезпечної штуки. Сьогодні завершився третій раунд переговорів НАТО, США та ОБСЄ з РФ. Але українська влада у них не брала участі. Вона хоче зустрічатися не колективно. Зеленський прагне зустрічі сам на сам із Путіним. Заглянути в очі”, – вважає Луценко.

Ефір програми

Джерело.

Close