facebook

У МОЗ назвали п’ять симптомів, на які найчастіше скаржаться заражені Омікроном

У МОЗ назвали п’ять симптомів, на які найчастіше скаржаться заражені Омікроном

Люди, що захворіли на новий штам коронавірусу Омікрон найчастіше скаржаться на п’ять основних симптомів. Вони дуже схожі на звичайну застуду, однак це варіант COVID-19 також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки.

Про це повідомили в Telegram Міністерства охорони здоров’я. Зазначається, що найчастіше хворі скаржаться на такі симптоми:

  • нежить (73%);
  • головний біль (67,5%);
  • втому (63,5);
  • чхання (60%);
  • біль у горлі (59,6%).

Крім того, інфікованих турбують кашель – 43,5%, хриплий голос – 35,7%, озноб чи тремтіння – 30%, лихоманка – 29,4%, втрата/спотворення нюху та/або смаку – 23,7% тощо. Водночас суттєвої відмінності від штаму Дельта не виявлено.

Також у МОЗ попередили, що ті, хто не пройшов принаймні базового курсу щеплень, перебувають під загрозою через стрімке поширення Омікрону.

У міністерстві закликали за появи будь-яких симптомів ГРВІ насамперед звернутись до свого сімейного лікаря і уникати людних місць до отримання результатів тесту на COVID-19.

Нагадаємо: раніше лікарка зі США С’юзан Воллі повідомила, що у маленьких дітей, інфікованих новим штамом коронавірусу Омікрон, характерним симптомом хвороби є кашель. Як правило, він сухий і не супроводжується відділенням мокротиння. Вона зазначила, що діти хворіють по-різному. Хтось переносить хворобу легко, але багато таких випадків, коли їм потрібна госпіталізація.

Джерело.

Close