facebook

У Польщі за невідомих обставин помер 28-річний українець, який працював кухарем

Зараз родина померлого збирає кошти, щоб перевезти його тіло в Україну.

У польському місті Лодзь помер 28-річний Юрій Шляхтін із Тернополя. Чоловік працював кухарем в одному з місцевих закладів харчування.

За інформацією ТСН.ua, громадянин України помер за невстановлених обставин у місті Лодзь. Смерть настала коли чоловік перебував у житловому приміщенні. Причини смерті заробітчанина встановлюються, його тіло відправили на судово-медичну експертизу.

Правоохоронці розглядають версію вбивства.

Відомо, що Юрій Шляхтін перебував у Польщі на заробітках, а вдома в нього залишилися двоє неповнолітніх дітей та дружина.

“Спільними силами збираєму дружині кошти, щоб доправити тіло Юрія в Україну. Потрібно зібрати 1550 євро. В цю суму входить придбання труни, бальзамування, одяг, транспортування тіла з Лодзя до Тернополя, оформлення необхідних документів”, – розповів директор Funeral Repatriation Memento Mori Денис Матейко.

За інформацією директора похоронної агенції, минулого року смертність українців за кордоном збільшилася на 30% в порівнянні з 2020 роком. За статистикою найчастішою причиною смерті громадян України стають серцево-судинні хвороби, зокрема, й через вживання алкоголю. На другому місці – ДТП, на третьому – летальні випадки у медзакладах.

 

Джерело.

Close