facebook

Перемігши на виборах в Угорщині, Орбан назвав Зеленського “противником”

Проросійський прем’єр Угорщини Віктор Орбан, чия правляча партія Фідес перемогла вчора на парламентських виборах, у привітальній промові розкритикував Брюссель та президента Володимира Зеленського.

Про це з посиланням на його виступ повідомив канал CNN.

Зеленського та інших 58-річний угорський націоналіст назвав “противниками”(“opponents”).

Попередні результати свідчать, що Фідес набирає майже 68% голосів після підрахунку 99% бюлетенів. Опозиційний альянс на чолі з Петром Марки-Заем сильно відстав із 35% голосів.

“Це була величезна перемога. Її можна було б побачити і з Місяця, а з Брюсселя – точно”, – сказав Орбан прихильникам у Будапешті.

Як пише BBC, Угорщина “стає все більш ізольованою в ЄС і НАТО, але Орбан знає, що жодна організація не піддасть його остракізму, тому що там хочуть, щоб Захід демонстрував Кремлю єдність”.

Зеленський неодноразово критикував Орбана та владу Угорщини загалом за їхню позицію щодо війни Росії проти України. Орбан відомий теплими стосунками із лідером окупантів володимиром путіним.

Попри те, що він підписався під санкціями ЄС проти росії, Орбан відмовляється не лише постачати Україні зброю для оборони від вторгнення росіян, а й пропускати постачання зброї партнерів угорською територією. Угорщина прийняла понад півмільйона біженців з України.

Джерело.

Close