facebook

Арестович заявив, що РФ розпочала перший етап наступу на Донбасі: окупанти чекають на підкріплення

На Донбасі вже декілька діб триває перший етап наступу військ РФ – окупанти намагаються атакувати із півночі, з півдня у них не виходить. Водночас для другого етапу ворог очікує прибуття підкріплення – десяток батальйонно-тактичних груп.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович. Він дав інтерв’ю російському правозахиснику Марку Фейгіну, яке доступне на YouTube.

“Зараз усі чекають другий ешелон – це 10 БТГр, які доїжджають із Далекого Сходу. Це останні, які накопичуються біля Харкова, 5-та армія. А також тих, кого вивели у нас із півночі – з Києва, Чернігова і Сум”, – пояснив посадовець.

За його словами, “далекосхідне” підкріплення окупантів ще не дісталося до позицій для наступу. Тоді як російські війська, виведені з півночі нашої країни, ще не готові наступати.

“Кажуть, мовляв 14-го (квітня. – Ред.) буде новий наступ… Ні, це все один і той же, який буде поетапним, по рубежах. І 14-го вводитимуть другий ешелон, це буде продовження цього наступу, якщо взагалі буде: бо не дуже виходить у першого, а другий не горить бажанням вступати в бій”, – зазначив радник глави ОПУ.

Він додав, що путінська армія намагатиметься проводити наступ на Донбас одночасно з півночі та півдня. Водночас Арестович переконаний, що в окупантів немає шансів на успіх у протистоянні з Силами оборони України.

У спілкуванні з українськими журналістами радник глави ОПУ наголосив, що нині активність армії РФ проявляється у напрямку Запоріжжя й Херсона. До того ж загарбники зазнали поразки на шести напрямках. За словами Арестовича, у найближчі два тижні на Донбасі будуть важкі бої, які визначать долю наступної фази війни.

Джерело.

Close