facebook

Рашисти в Україні ґвалтують навіть немовлят

Стало відомо про нові факти сексуального насильства з року військових рф.

Подія: Зафіксовані сотні випадків зґвалтувань російськими загарбниками в Україні, в тому числі неповнолітніх дівчат, дітей і навіть немовляти. Про це повідомив у зверненні до парламенту Литви сказав Президент Володимир Зеленський.

Деталі і коментарі: “У звільнених окупованих районах України продовжується робота з фіксації і розслідування воєнних злочинів, скоєних рф. Майже щоденно знаходять нові масові поховання вбитих. Тисячі жертв, сотні випадків жорстоких катувань. Трупи людей досі знаходять в каналізаційних люках і підвалах. Зв’язані, понівечені тіла. Є села, колись достатньо великі, а зараз залишилися практично без мешканців. Сотні дітей-сиріт. Як мінімум, сотні дітей, бо ми ще не знаємо точної кількості жертв. Зафіксовані сотні випадків зґвалтувань, в тому числі неповнолітніх дівчат і зовсім маленьких дітей, і навіть немовляти. Про це просто страшно зараз говорити, але це правда, і це було”, – сказав Зеленський.

Як пише білоруське видання “Белсат”, 8 квітня у Twitter з’явився допис про російського військового Олексія Бичкова. Зокрема опублікували відео, на якому хлопець представляється та каже, що записує “люте відео”, після чого вчиняє сексуальне насильство над маленькою дитиною. Немовля починає плакати. Користувачі соцмережі пишуть, що хлопець надсилав відео з немовлям друзям, а також він знімав інші відео сексуального характеру. Проте незрозуміло, коли і де були зроблені відео та чия дитина постраждала.

Про нові факти сексуального насильства окупантів також повідомила у в інтерв’ю виданням The New York Times та ВВС Уповноважена з прав людини Людмила Денісова. Вона сказала, що рашисти в одному із підвалів в Бучі протягом тривалого часу тримали 25 українських дівчат віком від 14 до 24 років та регулярно ґвалтували. Дев’ять із них тепер вагітні.

“Російські солдати сказали їм, що ґвалтуватимуть їх так, що їм не захочеться мати сексуальні контакти з жодним чоловіком, щоб не дати їм народити українських дітей”, – зазначила омбудсменка.

Денісова додала, що жінки повідомляють про сексуальне насильство на гарячі лінії або у боти в Telegram. Однак оцінити масштаби сексуальних злочинів зараз неможливо, позаяк не всі готові розповісти: “Більшість із них зараз звертаються за психологічною підтримкою, тому ми не можемо зафіксувати це як злочини, якщо вони не дадуть нам своїх свідчень”.

Омбудсменка також повідомила, що на гарячу лінію підтримки зателефонувала 25-річна жінка і розповіла, що 16-річну сестру окупанти зґвалтували прямо на вулиці в неї на очах. При цьому цинічно викрикували: “Це станеться з кожною нацистською повією!”

ВВС також опублікувало інтерв’ю з 50-річною мешканкою одного з сіл Київщини. Вона розповіла, що її зґвалтував чеченець. А коли її чоловік намагався захистити дружину, то йому вистрілили у живіт, через два дні він помер. За словами очевидців, цей же чеченець зґвалтував 40-річну жінку з цього ж села і перерізав їй горло.

На думку радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича, зґвалтування стали характерною ознакою рашистських окупантів.

“Російський офіцер не може прийти і нікого не вбити, не закатувати чи не зґвалтувати… Це стандартний слід, що вони лишають”, – зазначив Арестович під час стріму на каналі російського політика і ексадвоката Марка Фейгіна.

“Поки війна триває, і території України продовжують бути під окупацією, зрозуміти, скільки людей стали жертвами зґвалтувань, неможливо – неможливо точно зібрати ці дані”, – сказала у коментарі Радіо Свобода директорка Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

Джерело.

Close