facebook

Незламна шафка і стійкий півник – історія родини, чиє житло стало символом незламності

Кухонну шафу, яка встояла, першою помітила фотографиня «Суспільного» Єлизавета Серватинська. «Я побачила цю шафку і я так на неї спочатку глянула. Думаю, ого, як вона там вистояла. Я сфотографувала її кілька разів, у нас були далі наступні зйомки і я о 7 ранку кудись їхала, і думаю запощу в «Твітер» фотку, вона така цікава», – розповідає Ліза.

Ці світлина одразу ж розлетілася соцмережами і стала символом стійкості українців, з’явилися меми і прохання надати номер телефона майстра, що її монтував.

ЗМІ розшукали власницю квартири і розповіли її історію
У цей будинок родина Надії Дмитрівни поселилася щойно його звели – у 85-му році. Аварія на Чорнобильській атомній електростанції забрала життя її чоловіка. Потім не стало старшого сина і вона залишилася жити вдвох із молодшим. Саме він і встановлював кухонну шафу, але 2 роки тому не стало і його.

«У нас там несуча стіна товста, там по сходовій клітці, і воно витримало. Там крючки такі хороші. Я вже не пам’ятаю скільки, ну більше 12-13 років тому», – відкриває секрет шафки жінка, – «Поряд із півником стояв ще баран, теж керамічний, такий самий. То він видно впав, ну бо він, може, баран, та й упав, а півник вистояв».

25 лютого жінка вийшла з дому і вже не повернулася. Спочатку ховалася в підвалі сусідньої багатоповерхівки, а потім виїхала з містечка.

«Я з підвалу вийшла в одних чобітках, носках, двоє штанів на мені, куртка і ще поверх пальто чуже, і все, без нічого. Фотографій ні одної не залишилось з дітей. Все воно завалило донизу», – розповідає вона.

«Витримати треба все на світі. Ну, шо ж я зроблю, нічого ж не повернеш. Обов’язково буде мир, перемога за нами. 70 років прожила і 70 решти проживу ще» – каже вона.

Фото: Новинарня.

Джерело.

Close