facebook

Стратегія Кремля щодо війни проти України провалилася: Грозєв дав прогноз, що відбуватиметься в РФ

Стратегія Росії щодо війни проти України давно зазнала краху, тому в Кремлі нині шукають крайнього, на кого можна буде повісити провину за провал. У підсумку ситуація може обернутися розбратом усередині російської еліти і силовиків.

Таке припущення висловив болгарський журналіст Христо Грозєв із групи Bellingcat, відомий розслідуваннями про силовиків і спецслужби країни-агресора. Думкою він поділився в інтерв’ю BBC.

“Ми можемо лише аналізувати, бо бачимо не кухню, а симптоми. Останній симптом – це взаємні звинувачення з боку Кадирова (Рамзана, глави Чечні. – Ред.) до Пєскова (Дмитра, прессекретаря президента РФ Володимира Путіна. – Ред.) і навпаки. Це симптом тієї напруги і стресу, що існує всередині еліти та силовиків”, – пояснив розслідувач.

На його думку, цей поділ – неминучий, він став результатом проваленої стратегії, яку “хтось продав Кремлю”. Вона нині не виконується, тому російські вищі чини шукають крайнього.

Грозєв підкреслив, що в такій ситуації в російських політичних колах всі одне одного звинувачують, бо намагаються гарантувати собі майбутнє.

За словами журналіста, дехто обирає майбутнє після відходу Путіна, а інші – найближче, щоб довести лояльність чинному російському лідеру.

“Тому зараз, як і завжди у таких ситуаціях, буде розбрат усередині еліти й силовиків. Частина з них намагатиметься гарантувати собі місце поза в’язницями і трибуналами після краху системи, а інші просто спробують продовжити собі комфортне життя на найближчі місяці”, – зазначив Грозєв.

Джерело.

Close