facebook

Яку роботу та зарплати пропонують українцям під час війни: експерти про ринок праці України

Які зміни на ринку праці відбулися за час війни, на які вакансії можна розраховувати, в яких регіонах найбільший попит, яка ситуація с зарплатами в матеріалі.

Аналітики порталу robota.ua проаналізували що відбувається з ринком праці та на які вакансії та заробітні плати можуть розраховувати українці в найближчому майбутньому.

На думку фахівців robota.ua пожвавлення на ринку праці спостерігається з початку квітня. Саме в цей час починає відновлюватися робота на територіях де не ведуться бойові дії, багато підприємств переїжджають та починають працювати у західних регіонах країни
Регіони де найбільше вакансій

Лідерами за кількістю вакансій є Київ, Київська область та Львів. Львів був і залишається на перших позиціях щодо кількості вакансій. Причому із ростом міграцій у західні області та релокації підприємств тут спостерігається стабільний ріст вакансій. Найбільше вакансій тут пропонують у сфері обслуговування, роздрібної торгівлі, маркетингу, логістики.

Топ 5 галузей де є найбільше вакансій:

IT,
Роздрібна торгівля,
Виробництво,
Дистрибуція,
Транспорт та логістика.
Серед IT спеціальностей найпопулярніші (за зменшенням) спеціальності в наступних сферах:

Веб-розробка,
Game development,
QA,
Project management,
Технічна підтримка.
Після ІТ найбільше вакансій у «транспорті та логістиці».
Найпопулярніші професії в галузі “транспорт та логістика”:

Водій,
Експедитор,
Диспетчер,
Менеджер з вантажних перевезень,
Менеджер з міжнародних перевезень.
Переважна більшість вакансій у роздрібній торгівлі – у продуктовому ритейлі. Дефіцит кадрів в цій галузі був завжди, а з врахуванням того, що в тут завжди був великий відсоток жінок, які з початком війни мігрували, ситуація з вакансіями дуже актуальна.
Найбільш потрібні в секторі роздрібної торгівлі такі професії як:

Продавці-консультанти;
Керівники магазину;
Касири;
Вантажники;
Охоронці.
Яку роботу зараз найчастіше шукають люди

На думку фахівці сайту із пошуку роботи Jooble найпопулярнішими серед пошукачів є наступні запити: водій, прибиральниця, медсестра, продавець, вантажник, тракторист, охоронець, зварювальник, бухгалтер, швачка.

Найпопулярніші вакансії від роботодавців із зарплатами на думку фахівців Jooble такі: розробник програмного забезпечення (від 8 тис. до 170 тис. грн/міс.), робітник-різнороб (від 6 500 до 30 тис. грн/міс.), копірайтер (від 8 тис. до 40 тис. грн/міс.), менеджер із продажів (від 7 тис. до 72 300 грн/міс.), водій (від 6 500 до 40 тис. грн/міс.). оператор кол-центру (від 5 тис. до 30 тис. грн/міс.), консультант (від 6 500 до 18 тис. грн/міс.), кухар (від 6 500 до 20 тис. грн/міс.), тестувальник програмного забезпечення (від 8 тис. до 70 тис. грн/міс.), дизайнер (від 7 тис. до 120 тис. грн/міс.).

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Джерело.

Close