facebook

На Київщині з підвалу дістали тіла 6 закатованих чоловіків

На Київщині в селі Шевченкове, яке було під російською окупацією, шістьох вбитих чоловіків дістали з підвалу одного будинку.


На їхніх тілах виявили сліди тортур та вогнепальні поранення в голову. Про це повідомляє поліція Київської області.
За даними правоохоронців, підвал був залитий кров’ю, у ньому знайшли тіла шістьох чоловіків 40-50 років. У поліції зазначили, що серед загиблих є двоє братів.

«Жоден із загиблих не мав відношення до територіальної оборони або будь-яких військових формувань», — сказав начальник поліції області Андрій Нєбитов.

Додає, що правоохоронці щодня фіксують нові злочини російських військ у населених пунктах області, які були під окупацією. На Київщині таких населених пунктів майже 180, каже Нєбитов.

Нагадаємо, в Міноборони 2 квітня повідомили, що вся Київська область звільнена від окупантів. Зокрема, 28 березня українські військові повністю взяли під контроль Ірпінь, а 31 березня — Бучу та всю Бучанську громаду.

Наразі в області триває зачистка територій від мінувань та тіл загиблих. У Київській ОВА поки не рекомендують повертатись у звільнені населені пункти. Орієнтовною датою для безпечного повернення називають кінець травня.

Джерело.

Close