facebook

Правоохоронці викрили перших 10 російських окупантів, причетних до злочинів у Бучі (ФОТО)

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

 

Вона поінформувала, що прокурори Бучанської окружної прокуратури повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни:

молодшому сержанту В’ячеславу Лаврентьєву;
рядовому Григорію Наришкіну;
рядовому Василю Князєву;
єфрейтору Семену Мальцеву;
рядовому Сергію Пєскарьову;
рядовому Альберту Раднаєву;
єфрейтору Михайлу Кашину;
єфрейтору Андрію Бізяєву;
єфрейтору Дмитру Сергієнку;
сержанту Нікіті Акімову.
«У досить короткі строки слідством встановлено, що під час окупації Бучі саме вони захоплювали у заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали їх на колінах із зв’язаними хомутами руками та заліпленими очима, знущались і били. В хід ішли кулаки і приклади. У людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно. Російські військовослужбовці погрожували потерпілим вбивством і навіть імітували страту своїх бранців, стріляючи у їхньому напрямку», – написала Венедіктова.

Генпрокурорка зазначила, що роль і участь кожного з них в цих злочинах встановлена слідчим шляхом завдяки оперативній роботі прокурорів та поліцейських, а також їхні особисті дані допомогли зібрати журналісти «Слідство Інфо».За її словами, слідство має докази, що ці російські військові грабували місцеве населення, забираючи особисті речі і «трофейну» побутову техніку.

Наразі цих військових перевіряють і на причетність до вбивств у Бучі.

Венедіктова звернулася до можливих свідків звірств у Бучі, у разі наявності інформації про причетність згаданих російських військових до цього, інформувати про це Київську обласну прокуратуру: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75 або Бучанську окружну прокуратуру: 063-530-69-06.

Джерело.

Close