facebook

Один із найкращих льотчиків України Ігор Бедзай загuнув у бою: про нього ходили легенди

Колишній командир 10-ї Сакської бригади морської авіації Військово-морських сил України полковник Ігор Бедзай загинув у бою з російськими окупантами. Він був одним із найкращих льотчиків Збройних сил України.

За попередніми даними, Бедзай загинув під час бою 7 травня. Про це повідомляє видання “Думська”.

Ігор Бедзай був уродженцем Миколаєва. Варто зазначити, що за життя про нього ходили легенди, його згадували як приклад відданості країні та військовому обов’язку.

Примітно, що у 2014 році, коли РФ анексувала Крим, 10-та бригада морської авіації під керівництвом Ігоря Бедзя стала єдиним підрозділом Збройних сил, який зумів вивести з окупованого півострова свою бойову техніку. Ризикована операція з порятунку літаків та гелікоптерів під дулами автоматів окупантів була проведена під керівництвом Бедзая.

“Ігор був блискучим офіцером, хорошим командиром, великим професіоналом своєї справи, що літав як на вертольотах, так і на літаках, і при цьому дуже скромною людиною. Полковник нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а в 2018 отримав нагородну зброю”, – пише про загиблого офіцера видання.

Джерело.

Close