facebook

Здався, бо хотів їсти. Російський снайпер півтора місяця переховувався у закинутій будівлі

Полонені окупанти скаржаться, що в росармії погано годують, одягають і не виплачують подвійний оклад.

Подія: Пройшло близько шести тижнів відтоді, як російські окупанти відступили з Київської області. Під час втечі загарбники залишали не тільки техніку і награбоване, але й своїх військових. Один із них нещодавно здався в полон. Російський снайпер майже півтора місяця переховувався у льоху покинутого будинку під Києвом, повідомили воїни 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців у Telegram, опублікувавши відео з полоненим окупантом.

Деталі і коментарі: “Рашист здався, бо їсти захотів. З подивом дізнається про поразки армії рф в Україні. Йому пощастило, він не на концерті кобзона. Тепер отримає квиток в тюрму. Як там — “ми своіх нє бросаєм”?” — зіронізували українські бійці. Також 72-а бригада показала відео з черговим російським полоненим на Харківщині. Він скаржиться, що в росармії “не годують, погано одягають, місяць не виплачують обіцяні $53 та подвійний оклад”.

Тим часом СБУ оприлюднила відео з допитом окупанта, який символічно 9 травня здався в полон ЗСУ, а тепер хоче додому і сподівається потрапити до “обмінного списку”. А побачивши власного сина під час відеодзвінка, починає плакати. “Він та його співслуживці не замислюються, що від російського вторгнення в Україну вже постраждали безліч українських дітей, а 225 — убито. Окупанта більше турбує власна доля. Тож він радить дружині разом із рідними інших полонених об’єднатися: “Надо, чтоб вы начали штурмовать нашу часть, где мы служим, чтоб нас подали в списки на обмен. Потому что мы числимся как безвести пропавшие. Сговоритесь как-то и дайте им по балде”. Слідчі СБУ документують усі його покази, і загарбник відповідатиме за свої дії перед законом!” — йдеться у повідомленні СБУ.

Рада нацбезпеки та оборони запустила сайт “Окупант”, який в оперативному режимі надає інформацію про військовополонених збройних сил росії, які вторглися на територію України, починаючи з 24 лютого, повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО у Telegram. “Порталом зможуть користуватися громадяни Росії, зокрема родини солдат або їх знайомі, для отримання інформації про стан та місце перебування полонених. За допомогою сервісів порталу родичі російських військовополонених матимуть змогу зв’язатися з представниками Мінборони України”, — йдеться у повідомленні Центру. Там наголосили, що з російськими військовими поводяться відповідно до Женевської конвенції — полонені окупанти забезпечені харчуванням, одягом та лікуванням, їх утримують у нормальних умовах.

До речі, днями Кабмін виділив 43,7 млн гривень з резервного фонду держбюджету на утримання російських військових у таборах та дільницях для військовополонених. Наразі точна кількість полонених рашистів невідома, але можна припустити, що це від 1 до 2 тисяч осіб.

Джерело.

Close