facebook

Залишились без ніг після обстрілу вокзалу у Краматорську: тепер 11-річний Ярослав їх доглядає

Львівські медики розповіли чергову історію своїх пацієнтів, історію однієї родини, історію чергового українського горя від російської ракети.

Нагадуємо, 8 квітня 2022 року, по залізничному вокзалі Краматорська прилетіла російська ракета Точка-У. Під час ракетного удару на вокзалі перебували тисячі людей. Внаслідок чого загинули 57 людей, з них 38 загинули одразу на вокзалі, решта померла у лікарні. Серед загиблих – 5 дітей. Поранено 114 мирних жителів.

Серед поранених і родина з Новгородського на Донеччині, – розповідають у Першому медичному об’єднанні Львова. 11-річний Ярослав з сестрою-близнючкою та мама. Рідний тато діток помер, вітчим – пішов воювати.

“На початку квітня мама Наталя вирішила вивезти дітей з-під обстрілів. З валізами вони приїхали на вокзал. Поки чекали потяга, Яна попросила в мами чаю, що його на пероні готували волонтери. Ярослав лишився стерегти речі в приміщення. Коли мама з сестричкою вийшли надвір, пролунав вибух. Наталя, яка досі не може собі пробачити того походу за чаєм, пригадує: коли розплющила очі, все було в крові. Потім побачила, що у доньки немає ніг. А після того, як не змогла підвестися, зрозуміла, що і сама без однієї кінцівки”, – розповідають Львівські медики.

Евакуаційний потяг доправив родину у лікарню Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова. Медики зазначають, що нарешті родина усміхається, бо почуває себе у безпеці. Ще одна хороша новина це те, що невдовзі вони вирушать на протезування та реабілітацію у США.

11-річний Ярослав дуже хоче щоб мама і сестричка скоріше стали на ноги. До того часу обіцяє продовжувати бути їхньою надійною опорою і підтримкою.

Джерело.

Close