facebook

Шмигаль розповів, чи скасують ЗНО та Нову українську школу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що буде з Зовнішнім незалежним тестуванням і Нової українською школою в умовах карантину в інтерв’ю, передає Ехо Києва, 30 червня.

Проведення Зовнішнього незалежного оцінювання та реформа Нової української школи тривають і не будуть скасовані ні за яких умов, тим більше – в карантин. При цьому, прем’єр-міністр зазначив, що всі погрози про скасування ЗНО – це лише політичні технології та маніпуляції.

«Я публічно заявляю: загрози для ЗНО немає і не буде, ви бачите, що воно проходить. Ці всі маніпуляції про загрозу, ЗНО скасують – це такі політичні технології маніпуляції і розхитування влади », – повідомив глава уряду.

Мало того, що ні ЗНО, ні Нову українську школу не скасують, в планах в уряду не зупинятися на досягнутому і провести реформу української системи освіти.

«Усі реформи тривають. Ми будемо їх реалізовувати. І Нову українську школу, і реформу освіти в цілому », – додав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що в 2020 році випускники шкіл були звільнені від проходження обов’язкової державної підсумкової атестації. Тобто, тепер випускникам не обов’язково проходити ДПА, щоб отримати атестат – для цього достатньо лише сертифікату ЗНО і навпаки – тільки за результатами ДПА.

Однак тестування потрібно випускникам, які планують вступ до вищих навчальних закладів.

Уряд також вирішив піти на ще одні поступки в зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією – в Україні вирішили знизити прохідний бал на ЗНО. Все це також через навчання дистанційно, яке також могло вплинути на якість освіти.

Джерело.

Close