facebook

Кабмін змінив правила лікування військових: Важливі подробиці

Кабінет міністрів змінив правила лікування військових, тепер стало простіше.

Наразі українським військовим виїхати за кордон на лікування стане простіше. У Кабінеті міністрів затвердили відповідну ухвалу. Ця інформація була розміщена на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров’я у телеграм-каналі.

В Україні продовжується повномасштабна війна, яка забирає життя багатьох громадян. Щодня з’являється інформація про чергову втрату або раніше військових. Як стало відомо, пораненим українським бійцям тепер простіше виїхати на лікування закордон.

Тепер такий напрямок наші воїни можуть отримати у тому ж медичному закладі, де перебувають на лікуванні або ж проходять реабілітацію. Документ можна буде отримати без черги, без бюрократії та в короткий термін.

Наразі медичні заклади, в яких перебувають захисники України на лікуванні або проходять реабілітацію, можуть самостійно встановити необхідність направлення на їхнє лікування за межі нашої країни.

Крім того, Кабінетом міністрів було встановлено, що тепер консиліумів військово-медичної установи не проводитимуть.

Медична установа, в якій захисник проходить лікування або реабілітацію, самостійно формуватиме висновок про необхідність направлення на лікування в іншу країну та відправлятиме пакет потрібних документів до відповідних державних органів.

Джерело.

Close