facebook

В Україні готують заборону на сигарети: На них найбільше «підсідає» молодь

Певний вид сигарет скоро стане недоступний.

В Україні хочуть заборонити велику групу тютюнових виробів з ароматизованими добавками. Заборона на сигарети цієї групи різко звузить асортимент тютюнових виробів, які будуть доступні у продажу на території нашої країни. Таки законопроект зареєстрували у Верховній Раді.

Потраплять під заборону всі ароматизовані тютюнові вироби. Зокрема, неможливо буде купити електронні сигарети, а також сигарети з ароматичними капсулами.

У тому числі, заборонять продаж IQOS та GLO, а також будь-які інші вироби, що мають у своєму складі ароматичні добавки.

Ініціатори законопроекту кажуть, що в Україні знову почала зростати чисельність курців. Тепер переважає кількість курців ароматизованих тютюнових сумішей.

Переважно це молодь 18-29 років.

Як свідчать міжнародні дослідження, для 80% підлітків, які почали курити в 12-17 років, знайомство з тютюновими виробами розпочалося саме з ароматизованих цигарок.

Таким чином, щоби зупинити процес зростання чисельності курців, депутати пропонують заборонити оптовий і роздрібний продаж на території України таких тютюнових виробів:

сигарет з характерним запахом та/або смаком диму (до цієї групи увійдуть айкоси, «гло» та інші електронні сигарети);
сигарет, що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах, в тому числі у фільтрі, папері, упаковці, капсулах, або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах або смак сигарет, інтенсивність диму, а також тютюну для самокруток.

Джерело.

Close