facebook

Аж 8 вихідних: Скільки відпочиватимемо на травневі свята

Під час воєнного стану додаткові вихідні скасовуються, як відпочиватимемо у травні.

Звичні для українців вихідні – 1 та 9 травня в умовах воєнного стану скасовуються. Також слід мати на увазі, що армія ворога накопичила достатню кількість ракет, тому на “травневі свята” не виключені масовані удари по Україні.

Зазвичай у травні є два додаткові вихідні: 1 травня – День праці та 9 травня – День перемоги у Другій світовій. Цього року ці дні припадають на понеділок (1 травня) та вівторок (9 травня).

Проте згідно із Законом України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”, додаткові вихідні скасовуються. На сьогодні воєнний стан в Україні продовжено наказом президента до 20 травня 2023 року.

Вільними від роботи днями у травні будуть лише 8 звичайних вихідних — суботи та неділі. В останньому місяці весни загалом на українців чекає 8 вихідних днів – 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, 28 травня.

Зазначимо, керівники недержавних компаній можуть на власний розсуд встановлювати додаткові вихідні.

Нагадаємо, що в Україні хочуть скасувати свята 1 травня та 8 березня. Про це свідчить проєкт закону на сайті Верховної Ради України. Законопроєкт передбачає заміну 8 березня на 25 лютого – на честь дня народження Лесі Українки. А замість 1 травня вихідним днем ​​пропонується зробити 9 березня – у день народження Тараса Шевченка.

Джерело.

Close