facebook

Зміна курсу долара в травні: Українцям розповіли що чекати та як підготуватися

Українцям не варто очікувати різкої зміни готівкового курсу долара у травні.

Втім, невеликі коливання, за прогнозами, все ж таки будуть – проте вартість американської валюти не виходитиме за рамки 37-38 грн.

Про це розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, повідомляє ТСН. Він зазначив: коливання курсу залежатимуть від “важливих новин, які періодично з’являються”.

“Але вони на курс радикально не впливають. У нас є валютний коридор 37-38 гривень за долар. Ось у ньому курс і “топтатиметься” цього місяця. Гойдалки будуть – від і до. У нас не намічається якихось радикальних змін на валютному ринку”, – пояснив Охріменко.

ЗІ свого боку, фінансовий експерт Олексій Козирєв зазначає: з 4 по 10 травня готівковий курс долара в українських банках очікується на рівні 37,1-38,3 грн (купівля/продаж). В обмінниках, за прогнозами, він складе 37,25-38 грн.

При цьому, за словами Козирєва, в цілому ж очікувати значного зміцнення гривні – і, відповідно, обвалу курсу американської валюти – не варто. Причин цього кілька. Насамперед, зазначив аналітик, тому що у зв’язку з війною, інфляційними процесами та ін. “населення продовжуватиме купувати валюти більше, ніж здавати”.

“Таким чином, попит на валюту буде досить великим. Однак з іншого боку, обсяги надлишкової закупівлі зменшуватимуться – оскільки у зв’язку з тими ж причинами населення не зможе купувати валюту дуже великими темпами. І це підтримуватиме курс на середньому рівні”, – пояснив Козирєв.

Джерело.

Close