facebook

“Долар стрибне в ціні вже скоро, курс валют приголомшить українців”

Курс долара в Україні з початку весни не втрачає своєї стабільності, проте до кінця травня ситуація може змінитися. Про це заявила голова Ради Незалежної асоціації банків Олена Коробкова. За її прогнозом, до кінця місяця курс долара може досягти орієнтовно 40 гривень.

Як інформує “biz.today.ua”, сьогоднішнє зміцнення гривні експерт пояснює тим, що продовжується посівна кампанія. За її словами, те, що аграрії продають іноземну валюту під свої посівні кампанії, незалежно від вигідності чи невигідності курсу, безпосередньо впливає на курс гривні.

Однак повернення до довоєнної системи оподаткування пального, за яку проголосували народні депутати, призведе до його імпорту в Україну за так званими “старими цінами”. Це вплине на підвищення курсу. До кінця травня попит на валюту превалюватиме над пропозицією, вважає експерт.

На думку професора Міжнародного інституту бізнесу Олександра Савченка, НБУ хоче лібералізувати валютну політику. Можливо банк робитиме менше інвестицій через те, що коливання курсу валют наприкінці травня будуть динамічнішими ніж раніше.

Експерт зазначає, що якщо будуть успіхи на фронті та оптимізм із приводу швидкого закінчення війни, то гривня буде стабільною. Однак, якщо наш контрнаступ не буде вдалим, тоді варто очікувати на ослаблення гривні та зміцнення долара.

Курс готівкового долара цього тижня у більшості банків буде на рівні від 37,05 до 38,10 грн/долар. В обмінниках діапазон курсу становитиме від 37,30 до 37,95 грн.

Джерело.

Close